Novák Katalin kétmillió befogadott ukránról beszélt

HírKlikk 2023. október 28. 18:39 2023. okt. 28. 18:39

A Csendes-óceáni térségben látogatáson lévő államfő több témában adott interjút a The Australian című lapnak.

Kérdezték arról is, „hogy a nyugati médiában miért jellemzik tévesen Magyarországot és a magyarokat antidemokratikusnak és szabadságellenesnek”, amire Novák úgy válaszolt: egyebek mellett azért, mert nem értik a magyar nyelvet, másrészt a magyar álláspont sokszor nem illik bele a fősodratú, liberális narratívába, de Novák Katalin szerint az is igaz, hogy nem helyezünk elég hangsúlyt arra, hogy megmagyarázzuk az álláspontunkat. Sokszor nehéz megérteni, hogy olyan emberek, akiknek egy része még csak nem is járt Magyarországon, hogyan állíthatnak határozottan ilyen tévhiteket Magyarországról és a magyar emberekről – mondta az MTI szemléje alapján.

De volt egy olyan kijelentése is, hogy „Magyarország kétmillió ukránt fogadott be”.

A 444.hu szerint csak tippelni lehet, hogy Novák milyen adatokra alapozta ezt a kijelentését.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának adatai szerint összesen 53 375 menekült érkezett Magyarországra Ukrajnából a háború kirobbanása óta. Ebből 38 185-en kértek menedékjogot, ideiglenes védelmet vagy hasonlót. Miközben 5 826 700-an menekültek el Ukrajnából valamelyik európai országba.

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom