Nyitrai: Magyarország kormánya meghallgatja a horgászokat

HírKlikk 2020. augusztus 1. 14:50 2020. aug. 1. 14:50

Magyarország kormánya meghallgatja a horgászok véleményét, és ezeket a véleményeket a döntései előtt figyelembe veszi – hangoztatta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a kormány Facebook-oldalán szombaton közzétett videó felvezetőjében.

A magyar horgászok közössége az egyik legnagyobb civil szervezet Magyarországon, több mint 600 ezer taggal – mondta a Szövetségben a horgászokkal címen közzétett videóban a miniszterelnöki megbízott, megköszönve nekik, hogy védik és óvják a vízi és vízparti környezetet.

Bokor Károly, az egyik legismertebb horgászati szakíró a videóban arról beszélt, hogy a horgászok ma nagyon jól érezhetik magukat, hiszen jelentős létszámbővülés mellett élvezhetik a nyarat; most van igazán horgászszezon. Egyre „halbővebbek" a horgászokra bízott természetes vizek, mert horgászati céllal gazdálkodnak. Az elmúlt időszakban rengeteg segítséget kaptak a munkájukhoz – mondta, kiemelve az ingyenessé vált horgászvizsgát, ami azt erősíti, hogy jó ma horgásznak lenni.

Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke közös eredményként számolt be arról, hogy a magyarországi természetes vizek a horgászok kezelésébe kerültek.

Ennek a társadalmi csoportnak a megsegítéséhez a kormány nagyon sok anyagi forrást biztosított, így lehetővé vált azoknak az eszközöknek – például halőri terepjáróknak, egyenruháknak, horgászcsónakoknak – a beszerzése, amelyek a munkájukat segítik.

Egyszerűsödtek a horgászok okmányai, és az állami jegybevétel a horgászokhoz kerül vissza – fűzte hozzá.

Forrás: MTI/Hírklikk