Nyolc év börtönre ítélték egy orosz újságírót

HírKlikk 2023. október 4. 14:05 2023. okt. 4. 14:05

Marina Ovszjanyikovát azért ítélték el, mert bírálta a hadsereget. Házi őrizetben tartották, ahonnan lányával együtt tavaly októberben menekült el.

Távollétében ítélte nyolc és fél éves börtönbüntetésre egy orosz bíróság Marina Ovszjanyikovát. Az orosz újságírót azért ítélték el, mert bírálta a hadsereget. Házi őrizetben tartották, ahonnan lányával együtt tavaly októberben menekült el és Instagram-fiókja szerint az újságírónő jelenleg Franciaországban tartózkodik – írja az Euronews.

Ovszjanyikova tavaly egy élő tévéműsorban mutatott fel egy táblát, rajta az ukrajnai háborút elítélő kijelentésekkel: „Állítsd meg a háborút! Ne higgy a propagandának! Itt hazudnak neked. Oroszok a háború ellen".

A börtönbüntetést azonban a Ria Novosztyi állami ügynökség szerint azért szabták ki, mert tavaly egyedül tüntetett a Kreml közelében, feltartva egy plakátot, amely az ukrajnai katonai beavatkozást és Vlagyimir Putyin orosz elnököt kritizálta.

 

Forrás: Euronews


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom