Nyomoznak a külügyet ért, korábban kampányhazugságnak mondott orosz hekkertámadás ügyében

HírKlikk 2024. június 22. 18:40 2024. jún. 22. 18:40

A Készenléti Rendőrség nyomozást indított el a külügyminisztériumot ért orosz orosz hekkertámadás ügyében. Polt Péter legfőbb ügyész feljelentésként értékelte Vadai Ágnes kérdéseit a Külügyminisztérium rendszereit ért orosz hekkertámadásokkal kapcsolatban, ezért a kérdéseket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodához továbbította elbírálásra – derült ki a legfőbb ügyész június 7-i válaszleveléből. A szóban forgó kibertámadás 2021 őszén történt, s mint utóbb kiderült, habár tagadták, tudtak róla.

A Telex szúrta ki, hogy Vadai írásbeli kérdésére így lépett Polt Péter. A DK politikusa azután kérdezett rá az ügyre, hogy kiderült, a magyar külügy tudott a 2021 őszén történt orosz kibertámadásokról, amiket a 2022-es választást megelőzően még kampányhazugságnak neveztek. A támadásról a Direkt36 számolt be először 2022 tavaszán, idén májusban pedig a 444 újabb bizonyítékokat mutatott be az esetről – emlékeztet a portál.

Vadai szerint az eset felveti a kémkedés, a bűnpártolás, a hivatali visszaélés és a hűtlen kezelés gyanúját is, ezért szerinte a Legfőbb Ügyészségnek valamit kezdenie kéne vele.

A Készenléti Rendőrség pénteken arról tájékoztatta Vadai Ágnest, hogy nyomozást folytatnak a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 423. § (1) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő információs rendszer vagy adat megsértése vétség és más bűncselekmények gyanúja miatt.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom