Oktatási Hivatal: elindult a keresztféléves felvételi

HírKlikk 2024. október 15. 19:17 2024. okt. 15. 19:17

Elkezdődött a keresztféléves felvételi eljárás, a 2025 februárjában induló felsőoktatási képzésekre 2024. november 15-ig lehet jelentkezni - tudatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a keresztféléves eljárásban a felsőoktatási intézmények elsősorban mesterképzési szakokat hirdetnek meg, amelyekre - állami ösztöndíjas és önköltséges formára is - azok jelentkezhetnek, akik legkésőbb 2025 januárjában megszerzik a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséget.

Alapképzést, osztatlan képzést és felsőoktatási szakképzést az egyetemek, főiskolák kisebb számban és csak önköltséges finanszírozási formában hirdetnek meg, amelyek esetében a jelentkezés feltétele az érettségi bizonyítvány.

Az eljárás tudnivalói, szabályai és a meghirdetett képzések a felvi.hu oldalon olvashatók, és ugyanerről a honlapról érhető el az E-felvételi-rendszer, ahol a jelentkezést le kell adni - közölték.

Az OH felhívta a figyelmet arra, hogy a végleges jelentkezéseket legkésőbb 2024. november 15-én éjfélig szükséges lezárni (hitelesíteni), a ponthatárokat pedig várhatóan 2025. január 23-án hirdetik ki.

Az elmúlt években ebben az eljárásban a jelentkezők 75-85 százaléka mesterképzésre jelentkezett - tették hozzá.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom