Feltehetően öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi polgármestere

HírKlikk 2020. július 14. 08:55 2020. júl. 14. 08:55

Hiteles forrásból megerősített információink szerint, ma éjjel elhunyt Bogdán László, Cserdi polgármestere.

Információink alapján, a falut sikertörténetté emelő polgármester élete 47. évében, önkezével vetett véget életének.

Nem találom a szavakat” – így reagált Beer Miklós nyugalmazott püspök a hírre, amelyről telefonhívásunkkor már értesült. Bogdán László mindig a legnagyobb tisztelet hangján beszélt a példaképének tekintett püspökről. „Megrendít az eset, mert valóban nagyon közel állt hozzám” – fogalmazott Beer Miklós.

Bogdán egyébként a Klikktv-ben készült beszélgetés után azt kérte, hogy megvalósulhasson régi álma, vagyis közös műsorban szerepelhessen a magasrangú egyházi emberrel. A televízió meg is szervezte a közös beszélgetést, ám a tervet ellehetetlenítette az időközben megjelenő járvány.

Bogdán különben a cigányságért tett lépéseiért nemrég vehette át a Wallenberg díjat, többek között éppen Beer Miklóstól is, aki a kuratórium egyik tagja.

 

Bogdán szegény sorsú roma családban született Pécsett, 1974-ben. Apja bányászként dolgozott. Gyermekkorában költöztek családjával Cserdibe. Miután anyagi okokból nem tanulhatott tovább, saját magát képezte, fejlesztette. 2002-ben független jelöltként lett Cserdi alpolgármestere, 2006 óta pedig polgármestere.

Cserdiben a vezetésével mintafalu jött létre. Oktatási programot indított, hogy a családok elsajátíthassák a háztáji gazdálkodáshoz szükséges ismereteket. A falu mezőgazdasági termelésbe kezdett, és kertészeti közmunka-lehetőséget biztosítottak. A megtermelt feleslegből rászorulókat segítettek.

Polgármestersége alatt, az addig nagyon rossz bűnügyi statisztikákat felmutató faluban gyakorlatilag megszűnt a bűnözés.

2015 óta Magyarország tehetséggondozó nagykövete volt.

UPDATE: A Szigetvári Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint, idegenkezűség gyanúja nem merült fel, a körülményeket közigazgatási eljárásban vizsgálják.