Online konferencia a Pegasus-botrányról – Ön is megnézheti

HírKlikk 2021. november 27. 09:00 2021. nov. 27. 09:00

Miközben a Pegasus-botrány kapcsán egyelőre többnyire még csak a múlttal foglalkozunk, azzal egyebek között, hogy mi történt valójában, hogyan történhetett ez meg, ki(k) a felelős(ök), vannak, akik már a jövőbe tekintve inkább a lehetséges következményekkel foglalkoznak. Azoknak, akiket ez érdekel, egy érdekes programot tudunk ajánlani.

Mit eredményezhet a Pegasus-botrány külföldön és Magyarországon? Korlátozzák és alaposabban ellenőrzik-e a kémszoftverek bevethetőségét? Lesz-e felelősségre vonás a törvénytelen megfigyelések ügyében? Mit tehetnek a médiaszabadságot támogató szervezetek és a szerkesztőségek a digitális biztonság megerősítéséért? 

Egyebek között ezekről a kérdésekről lesz szó azon a részben magyarul, részben angolul (tolmácsolás nélkül) tartandó konferencián, amelyet bárki megtekinthet a világhálón.  

December 2-án, azaz a jövő csütörtökön délután 3-kor kezdődik a program, amelynek keretében angol nyelvű panelbeszélgetés lesz a Pegasus-botrány nemzetközi fejleményeiről, olyan, az eset felgöngyölítésén dolgozók részvételével, mint Panyi Szabolcs, a Direkt36 oknyomozó újságírója, Jamie Wiseman, a bécsi Nemzetközi Médiaintézettől, Simon Éva, a berlini Civil Liberties Union for Europe lépviseletében, valamint Lukasz Kroll, a varsói Internews digitális biztonsági projekt részéről. 

Az ezt követő magyar nyelvű panelbeszélgetés címe: Megfigyelések következmények nélkül? Ezen Szabó András vesz részt a Direkt36-tól, továbbá Hüttl Tivadar, a Társaság a Szabadságjogokért civil szervezettől, Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége képviseletében és Gulyás József, volt országgyűlési képviselő és a nemzetbiztonsági bizottság egykori tagja.

Az élő közvetítést itt lehet követni. A Facebook esemény linkje pedig ez.  

Forrás: Hírklikk