Orbán a beruházások növelésével és adók csökkentésével kívánja fellendíteni a gazdaságot

HírKlikk 2020. szeptember 25. 18:20 2020. szept. 25. 18:20

Magyarország a koronavírus-járványt követő gazdasági fellendülést a beruházások növelésével és az adók csökkentésével kívánja elérni – hangsúlyozta Orbán Viktor a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában. Azt is mondta, hogy szerinte Trump nyerni fog.

„Beruházás, beruházás, beruházás, adócsökkentés és beruházás" – fogalmazott a kormányfő arra a kérdésre válaszolva, hogyan próbálná fellendíteni a magyar gazdaságot.

A beruházásokra összpontosítunk, mert ha vannak beruházások, akkor vannak munkahelyek is" – jelentette ki.

A munkahely-támogatási programmal összefüggésben Orbán Viktor azt mondta: ha van arra indok, akkor a kormány meghosszabbítja a programot, de most mindenekelőtt a beruházásokra összpontosít.

Orbán Viktor szerint Trump nyerni fog

Orbán Viktor annyira biztos a dolgában, hogy nem is készül B-tervvel arra az esetre, ha a Demokraták nyernének.

A miniszterelnök elmondta, hogy szerinte Donald Trump fog nyerni az amerikai elnökválasztáson, és nem készült tervvel arra az esetre, ha mégis a Demokraták nyernének. Orbán úgy gondolja, hogy pont amiatt van még mindig jelen 30 év politika után, mert mindig hitt az A-tervében.

A miniszterelnök azt is elárulta, hogy nagyon jó a kapcsolatuk Trumppal, valószínűleg a demokratákkal ez kevésbé lenne nyitott és kedves kapcsolat. Szerinte a demokraták morális imperializmust erőltetnek rá a világra, amit a hozzá hasonló illiberálisok elutasítanak.

Orbán úgy látja, hogy az EU-nak, mint központosított szervezetnek nem a legjobb választás Trump, de ha az EU-t, mint tagállamok közösségének kezeljük, akkor ő a megfelelő.

Orbán: bátor döntés volt a britek távozása, de Magyarország nem fog kilépni az EU-ból

Bátor döntés volt az Egyesült Királyság távozása az Európai Unióból, de Magyarország nem fogja ezt az utat követni - jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő úgy vélekedett, hogy az EU csakis magát okolhatja a Brexit-népszavazás eredményéért, ugyanis nem bánt megfelelően a szigetországgal.

"A Brexit a brit nép bátor döntése, miszerint maga akar dönteni a sorsáról (...) A britek nagyságának bizonyítékaként tekintünk erre" - fogalmazott.

"Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezt az utat kövessük" - mondta Orbán, hozzátéve, Magyarország túl szorosan integrálódott ehhez gazdaságilag az EU-ba.

Aláhúzta, hogy az Európai Unió támogatottsága a számos vitás kérdés, például a migráció vagy a jogállamiság ügye ellenére is rendkívül magas Magyarországon.

Orbán: az új migrációs és menekültügyi javaslatcsomag alapján kötelezővé válhat a migránsok befogadása

Magyarország nem támogatja az Európai Bizottság szerdán bemutatott új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagját, az ugyanis arra kényszerítheti Magyarországot, hogy menedékérőket fogadjon be - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A kormányfő kijelentette, a javaslat szerint az unió déli államaiba - főként az Olaszországba vagy a Görögországba - érkező, uniós tartózkodásra nem jogosultak visszaküldésének rendszere olyan kötelezettségé válhat, hogy Magyarországnak migránsokat kell befogadnia.

Budapest nem fog beleegyezni semmi olyanba, ami oda vezethet, hogy kötelező legyen számára a Közel-Keletről vagy az Afrikából érkező emberek befogadása - emelte ki.

"Ez nagyon problematikus pont. Ez nem más, mint az áttelepítés átnevezése. És mi továbbra is elutasítjuk az áttelepítést. Ez a pont elfogadhatatlan a magyar emberek számára" - húzta alá a kormányfő.

Forrás: MTI/Hírklikk