Orbán, a király(nő)csináló

Föld S. Péter 2019. július 8. 09:08 2019. júl. 8. 09:08

Most végre kiderült a teljes igazság, hogy miként lett Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöki tisztének várományosa. Nem úgy történt, ahogyan idáig tudtuk, vagyis, hogy a pártcsaládok vezető politikusainak alkujaként számíthat a legfontosabb európai pozícióra: kinevezését kizárólag Orbán Viktornak nagyvonalúságának és kegyének köszönheti. Mindezt Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője mondta a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, tőle tudjuk, hogy valójában az Európában és a világban közkedveltségnek örvendő magyar miniszterelnök volt ebben az esetben a király(nő)csináló.

Rogán elmondása szerint a következő történt: Orbán felhívta telefonon von der Leyen asszonyt (hétgyerekes, keresztény nőről van szó, ami a magyaroknál sokat nyom a latban), és a mellének szegezte a kérdést: hajlandó-e tiszteletet tanúsítani a magyarok és a kelet-európai országok iránt.

Merthogy, így Rogán, Timmermanssal és Weberrel épp az volt Orbán problémája, hogy nem volt hajlandó tisztelni a magyar embereket. Sőt, kifejezetten sértegették őket, Weber például arról beszélt, hogy a Fidesz szavazatival nem kíván a bizottság elnöke lenni. Magyar embert ekkora sértés még soha nem ért, nem csoda, hogy Európa erős embere – Orbán Viktorról beszélünk – ezt jó alaposan megjegyezte magának és mindmáig nem is felejtette el.

Az Európában, de mondhatjuk, szerte a világban köztiszteletnek örvendő Orbán Viktor nagyvonalúan elsiklott afölött, hogy Ursula von der Leyen 2014-ben befogadott egy szíriai menekült kisfiút az otthonába, támogatja a melegházasságot, valamint az Európai Egyesült Államokat, vagyis, minden vonatkozásban szemben áll a Fidesz politikájával. Igaz, soha nem mondta, hogy nem tiszteli a magyar embereket, és Magyarországról sem mondott soha semmi rosszat. Bárhogy is kutakodunk az interneten, semmi olyat nem találunk, hogy Ursula von der Leyen azt mondta volna, hogy a Halászbástya csúnya, a Duna zavaros, és a sok dinnyehéjtól alig látszik a rakodópart alsó köve.

Ennyi elég is volt Európa erős emberének (gyk.: Orbán Viktor), hogy feltelefonálja Ursula von der Leyent, és megkérdezze tőle, hogy hajlandó-e tisztelni a magyar embereket. Ursula először nem értette a kérdést (a hétgyerekes keresztény nők sem értenek meg mindent elsőre), de aztán hamar kapcsolt, és megígérte Orbánnak, hogy nem fogja sértegetni a magyarokat, sőt, élete végéig tisztelettel fog beszélni róluk.

Így történt minden, legalábbis Rogán Antal a hazai lebutított nyilvánosságnak szánt kommunikációja szerint. Tényként kezelhetjük tehát, hogy Ursula von der Leyen csakis Orbán Viktornak köszönheti a magas pozíciót, no meg nem utolsósorban annak, hogy megígérte: tisztelni fogja a magyarokat.

Itt a vége, fuss el véle!