Orbán a körözött Gruevszki pártjának vezetőjét fogadta a Karmelitában

HírKlikk 2023. október 24. 19:50 2023. okt. 24. 19:50

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden a Karmelita kolostorban fogadta a Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Demokratikus Párt a Macedón Nemzeti Egységért (VMRO-DPMNE) pártelnökét, Hrisztijan Mickoszkit – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Észak-Macedóniában várhatóan 2024 első felében tartják a parlamenti választásokat, és a közvélemény-kutatások szerint a VMRO-DPMNE a legnépszerűbb párt. A Fidesz és a magyar kormány korábban felajánlotta, hogy segíti a konzervatív partnerpárt kormányzati felkészülését.

A keddi megbeszélésen szóba került a Nyugat-Balkán országainak európai uniós integrációja is – írta közleményében Havasi Bertalan.

Ami igazán érdekes: a VMRO-DPMNE vezetője korábban Nikola Gruevszki volt. Az a Gruevszki, aki 2018-ban Magyarországra szökött letöltendő börtönbüntetése elől, magyar diplomáciai segítséggel. Azóta is itt él, Pécelen tanácsadó céget tart fenn.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom