Orbán főtanácsadója: Magyarország büszke lehet a polgárőreire, Magyarország megcsinálta

HírKlikk 2024. szeptember 26. 18:30 2024. szept. 26. 18:30

A polgárőrök élen jártak az árvízi védekezésben, ott voltak a gátakon – mondta a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalára feltöltött videóban csütörtökön.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, hogy Magyarországon több mint 67 ezer polgárőr teljesít szolgálatot, akik a kormány stratégiai partnerei és szövetségesei.

Kiemelte, hogy az elmúlt napokban még inkább felértékelődött a polgárőrök szerepe és feladata, élen jártak az árvízi védekezésben, ott voltak a gátakon.

Hála és köszönet illeti azt a több ezer polgárőrt, akik még nagyon sokak mellett, hősiesen vettek részt a katasztrófa elhárításában – fűzte hozzá.

Magyarország büszke lehet a polgárőreire, Magyarország megcsinálta – hangoztatta Nyitrai Zsolt.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a videóban szintén köszönetét fejezte ki a polgárőröknek, akik – mint az államtitkár fogalmazott – „ott voltak akkor, amikor a gátra kellett menni és a homokzsákokat kellett pakolni és akkor is, amikor éjszaka kellett felügyelni, illetve amikor útvonalat kellett biztosítani".

Az ő munkájuk is kellett ahhoz, hogy Magyarországon sikeres legyen a védekezés az árvíz ellen – hangsúlyozta.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke arról beszélt, hogy 5000 fővel vettek részt az árvízi védekezésben, amelynek első szakaszában a polgárőrök fizikai munkát végeztek, homokzsákokat töltöttek, majd később a gátak védelmében gátőri, jelzőőri és vagyonvédelmi feladatokat láttak el, közel 50 ezer árvízvédelmi szolgálati órát teljesítettek.

Köszönet a polgárőröknek és a remek állami védekezésnek – mondta az OPSZ elnöke.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom