Orbán gazda látogatása a nagygéci Bözsi néninél

Föld S. Péter 2019. május 17. 09:37 2019. máj. 17. 09:37

Majdnem lemaradtunk egy igen fontos évfordulóról. Nem Orbán Viktor vészesen közelgő (május 31.) 56. születésnapjáról, mert arról remélhetőleg nem felejtünk el méltó módon megemlékezni, hanem egy másik, ugyancsak nagy jelentőségű eseményről. Két évvel ezelőtt találkozott a magyar miniszterelnök a nagygéci Bözsi nénivel. Helló, röfik!

2017. május 6-án nagyon irigyelték Bözsi nénit a nagygéciek, mert meglátogatta őt a miniszterelnök. Saját autókonvojával vonult be a faluba, fehér ló épp nem volt kéznél, meg aztán hülyén is nézett volna ki lóháton az a sok biztonsági ember, aki Orbán testi épségét vigyázta.

Orbán, ha már Nagygécen járt, rögvest meg is ígérte Bözsi néninek, hogy megemeli a nyugdíját. „Év végén, ha úgy vannak a számok, akkor emelek megint.” Értsd: nem a kormány, vagy a magyar adófizetők pengetik ki Bözsi néninek a nyugdíjemelést, hanem maga Orbán Viktor. Ilyen egy jó király, aki megérdemli, annak ad, aki rossz, attól elvesz. Odahaza van egy valamennyi megtakarított pénze az Orbánnak, abból ígérte az emelést Bözsi néninek. Költhette volna másra is, nőkre például, vagy stadionra, de akkor nem maradt volna a Bözsi néni nyugdíjára.

Szép dolog, hogy Orbán gondolt Bözsi nénire. Aki, viszonzásul szintén gondolt a miniszterelnökre. Mondta is Bözsi néni, azt szeretné, ha minden évben lennének választások. Bözsi néni nem azért akar évenként szavazást, mert nincs neki más dolga. Van más elfoglaltsága is, ott vannak ugye a tyúkok, meg az ólban a malacok. Akiket Orbán gazda úgy köszöntött, hogy helló röfik!

A malacok nem mondtak semmit.

Bözsi néni azt mondta, hogy ha évente szavazhatna, mindig Orbán neve mellé húzná be az ikszet, mert akkor, így mondta a nagygéci Bözsi néni, jön a nyugdíjemelés. Bözsi néni úgy emlékszik, hogy a Gyurcsány vette el a 13. nyugdíját. Mondta is a miniszterelnöknek, hogy a Gyurcsány elvette.
Az elvette – válaszolta erre Orbán gazda.

Bözsi néni azt nem kérdezte meg, hogy a Fidesz miért nem adta vissza a 13. nyugdíjat. Nem jutott az eszébe. Egyébként nem a Gyurcsány, hanem a Bajnai-kormány vett el a 13. nyugdíjat. És nem azért, mert Bajnai Gordon kevésbé szerette a magyar embereket, mint Orbán gazda, hanem azért, mert akkoriban épp gazdasági válság tombolt a világban és Magyarországon.

Bözsi néni persze nem tudja, hogy mi az a gazdasági válság, elég neki vesződés a tyúkokkal, meg a malacokkal, akiket Orbán helló röfik megszólítással köszöntött.

A tyúkoknak nem mondott semmit. Tojjanak tojást, legyen belőlük rántott csirke, teljesüljön be az ő női princípiumuk.