Orbán halálával trollkodó képet osztott meg egy fideszes képviselő

HírKlikk 2020. április 2. 08:02 2020. ápr. 2. 08:02

Hoppál Péter miniszteri biztos, a Fidesz országgyűlési képviselője egy olyan képet osztott meg a hivatalos Facebook-oldalán, ami egy nemlétező Index-cikket ábrázol, ami Orbán Viktor miniszterelnök halálát jelenti be.

Az Index szerint, a kép április 1-jei hoaxként terjedt a Facebookon.

Hoppál, aki korábban kulturális államtitkár és a Fidesz szóvivője is volt, először azzal a szöveggel posztolta a képet, hogy „Így viccel az átlag magyar ellenzéki áprilisi tréfaként vírusvészben, bolondok napján". Később zárójelben hozzátette, hogy „(Nem az Index írta, a cikket meghekkelték!)"

A cikket azonban nem hekkelték meg – hívja fel a figyelmet az Index –, hiszen ilyen cikk nem létezik, sem az Index felületén, sem máshol. 

Amikor a portál egyik munkatársa kommentben hívta fel a figyelmet arra, hogy a megosztott kép tartalma gyűlöletet kelthet az Index ellen (ami a kommentekből is jól látható), a miniszteri biztos a következőt kommentelte:

Tisztelt Uram! Önnek nincs igaza. Az ellenkezője az igaz. Ha azt írtam volna a címben, hogy gyalázatos, amit az Index csinál, akkor lenne igaza. Ehelyett azt írtam, hogy a neten már egész nap keringő anyaggal az Indexet meghekkelték. Azt hiszem, az lenne a helyes, ha Önök ezt a tisztázást megköszönnék nekem (még ha nem is feltétlen érdemelték meg).

 

Forrás: Index