Újabb intézményben bukkantak Orbán-idézetekre – fotó

HírKlikk 2023. szeptember 6. 13:00 2023. szept. 6. 13:00

Hétfő reggelre ugyan lekerültek az Orbán-idézetek a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium faláról, a „Magyarország hét törvénye” című dizájnelem azonban nem kopott ki a használatból.

A betűtípusok kavalkádját felvonultató alkotás ezúttal Debrecenben, a DEMKI Ifjúsági Ház bejárati ajtajának üvegén tűnt fel, méretes matrica formájában – szúrta ki a Magyar Hang egyik olvasója. A lap megjegyzi: nemrégiben egy hasonló fólia jelent meg Szendehelyen, a falu hirdetőtábláján is.

Az ajtaját Orbán-idézetekkel díszítő  intézmény, a DEMKI, egy nonprofit Kft., a maga 11 telephelyével Debrecen legnagyobb közművelődési intézménye. Az ifjúsági ház a honlapján olvasható ismertető szerint 2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit Debrecen belvárosában, és elsősorban a gyermekek, az ifjúság és a fiatal családok számára kínálnak kulturális és szabadidős programokat, szolgáltatásokat. Kiemelt feladatuknak tartják a különböző fiatalos kezdeményezések bemutatását, teret adnak a tehetség fejlesztésnek, támogatják a fiatalok, a fiatal családok szabadidő eltöltését. Mint írják: színes, fiatalos tereik barátságos helyszínt biztosítanak mindenki számára, kicsiktől nagyokig.

A matrica alapjául szolgáló alkotást Orbán Viktor kapta ajándékba még 2021-ben, és azóta az irodája falát díszíti. A rajta található mondatok pedig a miniszterelnök 2020-as, augusztus 20-án elmondott beszédében hangzottak el azzal a felütéssel, hogy ezek a megmaradás és túlélés törvényei, amelyeket fel kell vésnünk Magyarország tartóoszlopaira, hogy többé egyetlen nemzedék se tudja levenni a szemét róluk.

A Magyar Hang olvasójának fotója

Forrás: Magyar Hang


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom