Orbán-idézeteket tettek a tornaterembe is a felújított csepeli iskolában

HírKlikk 2023. szeptember 3. 10:35 2023. szept. 3. 10:35

Nemcsak az aulában, hanem a tornateremben is Orbán Viktortól vett idézetek olvashatók az állami pénzből felújított csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a nemrég átadott csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falát Orbán Viktor idézetekkel, a „Magyarország hét törvényének” nevezett gondolatokkal dekorálták. 

Azóta kiderült, nem csak az aulában, de a tornateremben, a bordásfalak felett is Orbán Viktor eszmefuttatását olvashatják a diákok – ezt az RTL Híradó szúrta ki a Magyar Építők oldalára feltöltött képeken, de egyébként a 22,5 milliárd forint állami pénzből felújított iskoláról szóló egyik MTI-fotón is látszik.

Az iskola igazgatója, Bese Benő a Szeretlek Magyarország portálnak még pénteken azt mondta, a hatalmas méretben felírt idézetekkel ők is csak akkor szembesültek, amikor azokat már feltették. Emiatt neki is aggályai vannak, mert a köznevelési törvény szerint politikának nincs helye az iskolában, így a Belügyminisztériumtól kért állásfoglalást a táblák sorsáról. A tárca az RTL kérdésére azonban nem akart érdemben válaszolni, mondván: ők nem szólnak bele az iskolák belső dekorációjába. 

Forrás: RTL


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom