Orbán korrupciós tanösvénye

HírKlikk 2023. november 24. 18:40 2023. nov. 24. 18:40

Az EU-ban a támogatási pénzekből évi ötmilliárd euró vész el csalások miatt, és ezzel kapcsolatban az Európai Ügyészség vezetője az unió csalás-ellenei szervezetét (OLAF) sem ugatni, sem harapni nem képes kutyának minősítette. Az OLAF erre egyebek között azzal reagált, hogy a tagállamokban nem hogy nem segítik, hanem inkább szabotálják a szervezet vizsgálatait.

Erről írt a Der Standard „Orbán korrupciós tanösvényén” című cikkében. A bécsi liberális lap illusztrációként „a bizonyíték-megsemmisítés egyik leginkább bizarr példájaként” a nyírmártonfalvai polgármester lomb nélküli lombkorona-sétányát hozta fel.

Mint írták, Orbán Viktor a kleptokratúra és a klánbűnözés legbelső környezetében való kiépítésével sok éve mutatja, hogy számára az uniós támogatási pénzekkel való visszaélés „nem csupán személyes, hanem európai ügy. Sikerült támogatási pénzt generálnia lombkorona-sétányok építésére, és ezek a pénzek túlnyomórészt közvetlenül Orbán párthíveihez kerültek. 

Az egyik ilyen polgármester messze túlfeszítette a szemtelenség húrját. Filemon Mihálynak Nyírmártonfalván sikerült azt a mutatványt végrehajtani, hogy mivel a támogatást már a sétány megépítése előtt felhasználta, de prezentálnia kellett az építményt, kivágatott egy egész erdőt, hogy a fa árából építse meg a lombkorona-sétányt az immár nem létező erdő helyén. „Olyan ez, mintha egy állatkert az ott tartott állatok helyzetének javítására szánt pénzgyűjtő vacsorán az állatokat szolgálná fel.”

A szerző végül hozzátette: a kiirtott erdő helyén álló, fából készült, immár teljesen értelmetlen építmény ráadásul alig néhány hónap elteltével súlyos repedéseket és építési hibákat mutat.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom