Orbán meggondolta magát: visszavette a kirúgott helyettes államtitkárt

HírKlikk 2023. október 5. 10:20 2023. okt. 5. 10:20

Megjelent a Magyar Közlönyben Orbán Viktor határozata arról, hogy október 15-ei hatállyal – igazságügyi minisztere javaslatára – helyettes államtitkárrá nevezi ki Mázi András Bélát.

Ez azért furcsa, mert alig több mint egy éve a miniszterelnök több helyettes államtitkárral együtt felmentette Mázi András Bélát.

A miniszterelnöki határozatok egyike sem indokolja a döntést, csak annyi biztos, hogy közben az Igazságügyi Minisztérium élén Tuzson Bence váltotta Varga Juditot. A kormány honlapján csütörtök reggel még nem szerepelt Mázi András a helyettes államtitkárok között, annyit lehet tudni, hogy korábban az igazságügyi hivatásrendi kapcsolatokért felelt – írja a 24.hu.

Szintén a Magyar Közlönyből derült ki, hogy már nem az Országos Statisztikai Tanács tagja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke. Kincses Áron lemondott. Az ő javaslatára ugyanakkor Orbán Viktor október 1-jétől 2026. szeptember 30-áig Valkó Gábort, a KSH jelöltjét, Gerlaki Bencét, a gazdaságfejlesztési tárca jelöltjét és Pátkai Nándort, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának jelöltjét bízta meg az Országos Statisztikai Tanács tagsági teendőivel.

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom