Orbán megpróbál szakadár államot teremteni Kárpátalján?

HírKlikk 2019. március 27. 08:12 2019. márc. 27. 08:12

A BBC programismertetőjében olvasható, hogy csütörtökön a brit közrádió négyes csatornája, majd pedig a világszolgálata is kárpátaljai riporttal jelentkezik.

Az ismertetés pedig úgy hangzik, hogy „Kelet-Ukrajnát öt éve támadják Oroszország által támogatott lázadók, ám keveset hallani egy kisebb konfliktusról, amely nyugaton forrhat fel, Ukrajna és Magyarország között.

 

Néhányan azzal vádolják Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy megpróbál szakadár államot teremteni az elszegényedett Kárpátalján,

amely egykor az Osztrák-Magyar Birodalom része volt - hangzott el a Klubrádió nemzetközi lapszemléjében.

Ukrajna és Magyarország kölcsönösen diplomatákat utasított ki, miután viszály keletkezett köztük az útlevélkiadással kapcsolatban, egy magyar kulturális központot pedig többször felgyújtottak.

A BBC riportere, Lucy Ash Beregszászon járt, és annak igyekezett utána járni, vajon az elmélyülő feszültség destabilizálhatja-e a térséget, és visszavetheti-e Ukrajna azon reményét, hogy egységes országként NATO- és EU-taggá válhasson.” Ez tehát nem a válasz, hanem csak a kérdés, de, gondoltam, megemlítem, azért, hogy tudjuk, milyen szempontból érdekli a Nyugatot ez a problémakör.

Forrás: Klubrádió