Orbán nem állíthatja meg Brüsszelt

HírKlikk 2023. november 2. 16:02 2023. nov. 2. 16:02

Az unió nem hagyja, hogy Orbán Viktor zsarolja a zárolt pénzek felszabadítása érdekében – közölte a Bizottság költségvetési biztosa. A Die Welt-nek nyilatkozó osztrák Johannes Hahn, aki rendszeresen tárgyal a magyar kormány megbízottaival a Brüsszel által szabott feltételek teljesítéséről, kifejtette, hogy ha Magyarország nem hajlandó hozzájárulni az 50 milliárd eurós ukrán segélycsomaghoz, akkor a többiek megtalálják a módját, hogy nélküle is keresztülvigyék a szándékukat.

A magyar fél nem állíthatja meg őket – mondta Johannes Hann a jobboldali lapnak – és úgy értékelte, hogy az előirányzott összeg inkább lélektani szempontból fontos: azt tanúsítja, hogy az EU segíteni kíván, lehet számítani rá.

Mint ismeretes, a terv az, hogy a következő négy évben összesen 66 milliárddal növelik meg a közösségi költségvetést, ám a politikus ezt az összeget sem tartja soknak. Hiszen Ukrajnában háború dúl, súlyosbodik a közel-keleti válság, vissza kell szorítani a klímaváltozást és a szénhidrogének helyett a megújuló energiaforrásokra kell átállítani a gazdaságokat. Azon kívül jócskán be kell ruházni a jövő technológiájába, nem is szólva az inflációról. Mindez pedig sokba kerül.

(A cikk csak előfizetők számára olvasható.)

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom