Orbán plakátján röhög a világ

HírKlikk 2019. március 14. 13:09 2019. márc. 14. 13:09

A legújabb plakátkampányban is szarvashibát követtek el, bejárta a világsajtót egy kép, amelyre azonnal rászálltak a mémkészítők.

A magyar kormánynak nem ártott volna először lecsekkolni azt az újabb óriásplakát fotót, amivel a családtámogatást propagálja – feddi meg az amerikai botránykrónikás BuzzFeedNews a kormányt, miután Zuglóból egy férfi kitette gyanakodva a Facebookra az utcán lefotózott óriásplakátot. A gyereket vitte iskolába, amikor egy ismerős pár szembeköszönt a plakátról - hangzott el a Klubrádió nemzetközi lapszemléjében.

 

Rengeteg mém született egy korábbi fotójukról, ahol a srác megfordul egy csinos lány után, miközben barátnőjével kézen fogva sétál. Nos, ugyanez a pár hirdeti most a magyar kormány üzenetét: legyen minél több gyereked, hogy élvezhesd a kormány támogatását. A fotósorozatot pedig a spanyol Antonio Guillem készítette még 2015-ben.

A BuzzFeedNews még arra is kitért, hogy a Soros-Juncker féle botrányplakátot Manfred Weber látogatása miatt kellett lecserélni, és mint kiderült, nem éppen a legtökéletesebbre. A hír futótűzként terjed a nagy portálokon: kezdve a Washington Posttal, folytatva a BBC-vel, a Politicoval és bezárva mondjuk az Euronews-zal vagy a The Guardiannel.

Forrás: Klubrádió