Orbán Ráhel szerint eredetileg is rendezvényhelyszín lett volna a turai kastély

HírKlikk 2024. október 20. 18:40 2024. okt. 20. 18:40

Orbán Ráhel szerint kezdetektől fogva kihívás volt a turai kastély üzemeltetése, ami eddig luxusszállodaként funkcionált, a jövőben viszont rendezvényhelyszínként működne tovább. A Mandinernek adott interjújában a kormányfő lánya elmondta: az okozta a problémát, hogy más élményre vágyott ó, aki rendezvényt vitt oda, mint aki szobát akart foglalni.

Szerinte eredetileg is az volt a koncepció, hogy rendezvényekre fókuszálnak, de a Covid felborította a terveket. „Más élményre vágyott az, aki egy rendezvényt vitt oda, mint az, aki lefoglalt egy vagy két szobát, a kettőt egyszerre kiszolgálni pedig különösen nehéz, vagy megoldhatatlan volt egy olyan épületben, ahol kevés szoba áll rendelkezésre.”

A Tiborcz István érdekeltségébe tartozó kastélyszálló egyszer sem zárt nyereséges évet 2020-as megnyitása óta, nemrég pedig elküldték a dolgozók egy részét. A kastélyt üzemeltető TRA Kft. szerint „az üzleti modell finomhangolásának az oka, hogy jelentősen megnőtt a hasonló rendezvények és a kastély privát bérlése iránti érdeklődés”.

Az egykori Schossberger-kastélyban forgatja a TV2 a Nagy Ő friss évadát, de a kastélyban ünnepelt Justin Bieber is a szigetes fellépése után, és itt házasodott meg a Tények bulvárújságíróból lett hírigazgatója, Szalai Vivien is – írja a Telex.

A budapesti turizmus helyzetéről Orbán Ráhel elmondta: szerinte van elég hotel a fővárosban, de az üzleti turizmus terén még lenne mit fejleszteni. Budapesten nincs elég konferencia és rendezvényhelyszín, ahol olyan nagyságú és típusú konferenciákat lehetne tartani, mint Bécsben. A Gellért Hotel épületének felújításáról közölte: „A beruházás célja, hogy visszaadja a szálloda egykori fényét, megőrizve az ikonikus épület történelmi örökségét. A szálloda üzemeltetője a nemzetközileg elismert, felső kategóriás hoteleket üzemeltető Mandarin Oriental Group lesz."

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom