Orbán serpái a befagyasztott pénzekről tárgyalnak Brüsszelben

HírKlikk 2023. november 27. 17:00 2023. nov. 27. 17:00

Orbán Viktor újraindítja a háborúskodást Brüsszel ellen. Egy új törvénytervezet a hozzá kapcsolódó nemzeti konzultációval együtt hivatalosan arra szolgál, hogy megküzdjön a „külső befolyással”. Tisztára olyan, mintha megint 2019-et írnánk, csak most a plakátokon nem Jean-Claude Juncker és Soros György, hanem von der Leyen és Alex Soros látható.

A kézbesített kérdőívek egyébiránt nem számítanak sem népszavazásnak, sem közvélemény kutatásnak – értékeli a helyzetet a Le Figaro. A készülő jogszabály bekeményítene a sajtó és a civil szervezetek ellen, amelyek közül néhányan a határon túlról kapnak támogatást, például Soros alapítványától. Az rendben volna, hogy a hatalom igyekszik kiszűrni a választásokon a külföldi befolyást, ám a szándékosan elnagyolt megfogalmazás felveti az önkényes értelmezés, és ezzel minden kritikus hang elfojtásának veszélyét.

Miközben a kormányfő azzal foglalkozik, hogy elterelje a figyelmet a súlyos gazdasági nehézségekről, ideértve a 10 százalék körüli rekordinflációt, a serpái, Navracsics Tibor és Bóka János a befagyasztott pénzek folyósításáról tárgyalnak Brüsszelben.

(A cikk csak előfizetők számára olvasható.)

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom