Orbán szerint Brüsszelnek „jawohl-kormány" kell Magyarországon

HírKlikk 2024. október 25. 09:20 2024. okt. 25. 09:20

Brüsszelnek bábkormány kell Magyarországon, ha pedig sikerül a bábkormányt hatalomra juttatni, akkor jönnek az utasítások, és végre kell hajtani, amit Brüsszel akar – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Elmondása szerint Brüsszelben született egy döntés, aminek az élén az Európai Néppárt áll. „Azt mondták, hogy vége van, miniszterelnök úr, maga húzzon el, meg a kormánya, és itt van helyette az új, leendő miniszterelnök, meg az új, leendő kormányzó párt, mi, brüsszeliek őket támogatjuk" – fogalmazott.

Kiemelte: nekik bábkormány kell, minden birodalom ilyen, a szovjetek is ilyenek voltak. A brüsszeliek is „jawohl-kormányt" szeretnének: jön egy telefon Brüsszelből vagy Berlinből, és akkor nekünk azt kell mondani, hogy jawohl! (igenis) – jegyezte meg.

Hozzátette azonban: ez nem egyszerűen hatalmi kérdés, mert Brüsszelnek vitái vannak Magyarországgal a gazdaságpolitikában, és az embereknek komoly fájdalmat okoznának, ha engednénk, ha engedtünk volna nekik.

Nem az a kérdés, ki a miniszterelnök, hanem, hogy milyen következményei lesznek ennek az emberekre nézve – hangsúlyozta.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom