Orbán tábornok rettenetes mondatai

FSP 2020. június 7. 05:51 2020. jún. 7. 05:51

„A magyar nemzeten nem fog a golyó, sem a kardvas, Magyarország, ha le is verik a lábáról, újra és újra feláll.” „Nagy idők várnak rátok, készüljetek, mindennap készüljetek”. „Remélhetjük, hogy a mi nemzedékünk, a negyedik trianoni nemzedék, még beteljesítheti a küldetését, és egészen a győzelem kapujáig fogja vinni Magyarországot. De a döntő ütközetet az utánunk következő, ötödik trianoni nemzedéknek kell megvívnia”. „Nincs a világnak egy nemzete sem, amely kibírt volna ilyen száz évet. De mi nemcsak kibírtuk, hanem ismét győzelemre állunk.”

Ne ijedjen meg az olvasó, nem áll háborúban az ország, csupán a nemzet miniszterelnöke vívja kilátástalan csatáját saját démonaival. Sátoraljaújhelyen mondta ezeket a miniszterelnök, a Centenáriumi Turul szobor avatásán. És most nem fogunk azon szörnyülködni, hogy Orbán egyedül a seregben használt stílusban képes kifejezni magát. Nem ütközünk meg ezen, nem csodálkozunk, undorodunk legföljebb, mert még emlékszünk arra, hogy volt idő, amikor ezt az országot még nem lepte el a téboly.

Úgyhogy inkább megkérdeznénk azokat a honfitársainkat, akik még most is a Fidesz szimpatizánsai: ti tényleg ilyen Magyarországot akartatok? Ilyen miniszterelnökkel? Akinek az élet permanens forradalom és háború? Aki ott is ellenséget keres és talál, ahol korábban soha nem volt? Ti legközelebb valóban erre az emberre és a pártjára fogtok szavazni?

Tudjátok a választ, csak féltek megmondani. Nem csak a főnökötök haragjától féltek, de legalább ennyire önmagatoktól is: nem mertek szembesülni a saját elcsalt reményeitekkel, azzal, hogy az egykor kedvelt politikusotok a szemetek előtt épült le és vált szánalmas szörnyeteggé. „Lásd, hogy csak bemázolt deszka az imádott bálvány” – az idősebbek bizonyára emlékeznek még az Illés együttes jó ötven évvel ezelőtt született dalának szövegére. Akkor írta ezt a dalt Szörényi Levente és Bródy János, amikor Orbán Viktor még annyira kissrác volt, hogy nem is álmodott arról, hogy KISZ-titkár lesz valamikor. Ha nem jön a rendszerváltozás, már rég párttitkár lehetne. Nem jött össze neki, mint ahogy futballistának sem volt elég tehetséges.

Nézzétek meg ezt a bemázolt deszkát: egy tökéletlen katona áll előttetek, aki háborúban állítólag megfelel, de békében tuti, hogy alkalmatlan.