Orbán valós ellenfélre talált!

HírKlikk 2021. március 7. 14:25 2021. márc. 7. 14:25

„Oly sok kitalált ellenség után, most egy valódi ellenfelet kellett volna Orbán Viktornak legyőznie: a koronavírust. Meg is hirdette újabb háborúját és támad, harcol, legyőz, parancsol” – írta a Momentum EP-képviselője.

„A háborújának azonban most nincsenek győztesei, csak vesztesei. A háborújának ugyanis halottai vannak, rengeteg halottja. Úgy tűnik, azonban ez nem különösebben zavarja, egyetlen dologra fókuszál: minél előbb körbeplakátolhassa az országot azzal, hogy győztünk! Nincs kétségem persze, hogy le fogjuk küzdeni a járványt, de milyen áron? Azt már tudjuk, hogy 15 ezer honfitársunk elhunyt. A járvány alatt azonban a Fidesz miatt az összeomlás szélére került a magyar egészségügy is. Nem, nem csak azért, mert óriási nyomás helyeződött a kórházakra a rengeteg beteg miatt” – olvasható Donáth Anna Facebook-oldalán.

Az EP-képviselő szerint a magyar egészségügy az összeomlás szélére került. Ennek az oka, hogy a kormány hátba szúrta az egészségügyi dolgozókat, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal szemben.

„Ami a több mint egy éve tomboló járványnak nem sikerült, azt a Fidesz egy tollvonással elintézi: lehetetlen feltételekkel, rabszolgatörvénnyel megtörik az egészségügyi dolgozókat” – fogalmaz Donáth, s hozzáteszi, hogy „az egész magyar egészségügyi rendszerből tíz év kormányzás után nem marad más, csak romok”.

Az EP-képviselő úgy látja, hogy a koronavírus hiába fog véget érni, mert a rabszolgatörvénnyel elüldözött dolgozók nem térnek vissza az egészségügybe.

„Az a mi feladatunk most, hogy a kabinet leváltásáig arra kényszerítsük a kormányt rendezze a kórházi dolgozók szerződéseit, hogy a járvány elleni küzdelem valódi hősei normális feltételek és normális bérek mellett dolgozhassanak. Ezek után el kell érnünk, hogy a kormány az EU-s támogatásokat végre a legfontosabbra költse: kórházakra. A Fidesz leváltása után pedig egy emberséges és igazságos Magyarországot építünk, egy országot, ahol valóban minden élet számít” – zárja bejegyzését Donáth Anna.

Forrás: Facebook