Orbán védjegye a provokáció

HírKlikk 2024. július 8. 17:00 2024. júl. 8. 17:00

Nagy dühöt váltott ki az EU-ban Orbán moszkvai „békeküldetése”. A magyar vezető úgy ment el az orosz fővárosba, hogy előtte nem egyeztetett az európai vezetőkkel. Az érkezéskor bizakodott, de ez megváltozott a három órás tárgyalás végére.

A Kreml álláspontja ugyanis elfogadhatatlan mind Kijev, mind az unió számára. A magyar kormányfő amúgy igen közel áll Putyinhoz, a háború kezdete óta már többször járt az orosz fővárosban. De a mostani látogatás heves vihart kavart.

Lehet, hogy a provokáció Orbán védjegye, de a Le Monde szerint különösen sokkoló volt, hogy két nappal a Zelenszkijjel tartott találkozó után ült le az orosz elnökkel. Álláspontja teljesen eltér attól, amit a 26-ok gondolnak a válságról. Megtöri az egységet. Még ennél is rosszabb, hogy a moszkvai propaganda azonnal lecsapott és Putyin Brüsszel megbízottjaként üdvözölte a vendéget.

Budapesten egyetlen illetékes sem képes vázolni, hogy a magyar fél mit ért béketeremtés alatt. Bár egyfolytában megy a rizsa, hogy így a béke meg úgy a béke, a jelenlegi frontvonal nem okvetlenül esik egybe a jövőbeli határral – közölte egy névtelenséget kérő bennfentes.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom