Orbán veje 34 milliót adományozott a SOTE gyermekklinikájának 

HírKlikk 2019. augusztus 18. 18:27 2019. aug. 18. 18:27

Hadházy Ákos a SOTE oldalán szúrta ki az adományozásáról szóló hírt. A független politikus szerint egyszerű PR-fogásról van csupán szó.  

Az egyetem által kiadott közlemény szerint a BDPST Group ingatlanfejlesztő cég 34 millió forinttal támogatta az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikát, melyből az egy újszülöttek és csecsemők számára életmentő ECMO-műtüdő berendezést vásárol majd.

A klinika szerint Magyarországon évente 8-20 esetben mentene életet a különleges jártasságot igénylő, többek közt veleszületett szívhibában és légzési elégtelenségben szenvedőket segítő műszer, illetve jelentősen csökkenti a tartós szövődmények kialakulását.

Hadházy Ákos közösségi oldalán a következőket írja: 

A mosolyok ellenére kevés lehangolóbb képet lehet mostanában látni ezeknél. Pedig semmi más ez, minthogy Orbán veje, a hercegi pár tagja a lopott milliárdokból most 35 millióért egy életmentő műszert kegyeskedett venni a gyermekklinikának. Örüljünk? Maximum annak, hogy az ELIOS LED-lámpáin keresett 3,5 milliárd EGY SZÁZALÉKÁT a közjóra fordította”

majd felsorol néhány, szintén Tiborcz vagyonát növelő befektetést és üzletet, hozzátéve, hogy az adomány egyszerű PR-fogás a Microsoft-ügy miatt talán magát bajban érző vőtől.

Forrás: Hírklikk