Orbán vejével bővült a hatvanpusztai birtok tulajdonosainak köre

HírKlikk 2023. július 5. 20:05 2023. júl. 5. 20:05

Hatvanpusztától pár kilométerre Orbán Viktor családjáé egy 20 hektáros terület, itt található a Pannónia Golf & Country Club, amelyet Mészáros Lőrinc üzemeltetett, májusban viszont átvette Tiborcz István, Orbán veje. 

Május végén jelentette be saját honlapján Tiborcz István cége, a BDPST, hogy „Golf Klubbal bővíti portfólióját”. A klub egy 20 hektáros területen helyezkedik el, és kivételes látványt nyújt: a környezet, ahogy a klub honlapján fogalmaznak, „festői”. A golfpályák mellett „exkluzív étterem” is várja az oda látogatókat, ráadásul a történelme sem elhanyagolható. A birtok és Hatvanpuszta is József nádoré volt, tehát már két egykori birtoka került közvetlenül az Orbán-családhoz.  

Egy svájci-osztrák házaspártól vásárolta meg először Csányi Sándor a területet és golfklubot, tőle vette meg végül 2019-ben Orbán Győző és Mészáros Lőrinc.

A PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft. tulajdona a 20 hektáros terület, köztük a golfpályák. A klubot pedig a Máriavölgy Zrt. üzemelteti. Korábban mindkettő Csányiék tulajdonában volt, majd a PSU, tehát a terület – és a golfpályák – Csányiéktól Orbán Győző cégéhez került. A klubot üzemeltető Máriavölgy Zrt. pedig Mészáros cégéhez. A golfozáshoz elengedhetetlen pályákat ezután Mészáros Lőrinc használta, azaz Orbán Győzőnek fizetett értük bérleti díjat.   

A BDPST közleménye szerint most ez utóbbiba, tehát a klubot üzemeltető Máriavölgy Zrt.-be vásárolták be magukat. Ezzel pedig háromra nőtt a golfklubban érintett személyek száma: Orbán Győző, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István. Így pedig már nemcsak Orbán Viktor apja van jelen, hanem Orbán veje, vele együtt pedig Orbán lánya is.  

A miniszterelnöknek viszont továbbra sincs semmilyen köze egyik birtokhoz sem. Nem is lehetne, ezek milliárdos értékű ingatlanok, Orbán Viktornak pedig legutóbbi vagyonbevallása szerint mindössze 14 millió forint megtakarítása van (feleségével közösen). Abból pedig nemhogy a golfklubot, vagy épp az azt üzemeltető céget nem tudná kifizetni, talán még a létesítmény egy havi rezsiszámláját sem – írja hírlevelében a Partizán.