Orbán Viktor: Brüsszel főterére szállítjuk a Magyarország kapuját döngető migránsokat

HírKlikk 2024. szeptember 30. 15:31 2024. szept. 30. 15:31

Ha Brüsszel továbbra is ragaszkodik a Magyarországot a migráció miatt büntető döntéséhez, akkor megkapja, amit akar, és Brüsszel főterére fogjuk szállítani a Magyarország kapuját döngető migránsokat - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt.

Orbán Viktor felidézte, a migráció a nyár folyamán heves vitákat hozott egész Európában. Németország lezárta a határait, Franciaország új miniszterelnöke közölte, hogy helyreállítja a rendet a határain, Hollandia bejelentette minden idők legkeményebb migrációellenes jogszabályrendszerét, valamint Svédország és Finnország kormánya is migrációellenes törvényeket tárgyal - sorolta, hozzátéve, a szabad utazás korszaka a végéhez közeledik.

A kormányfő úgy folytatta: csak annyi kellett volna, hogy megfogadják Magyarország tanácsát, követik a magyar példát, és a kezdet kezdetén nem engedik be a migránsokat.

Kijelentette: Magyarországnak a háborút illetően is ugyanúgy igaza lesz, mint a migráció ügyében. A háborúnak nincs megoldása a harctéren, ott csak halottak vannak, szenvedés és pusztulás. Tűzszünetre, tárgyalásokra és békére van szükség - hangoztatta.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom