Orbán Viktor Manfred Webert, Magyar Péter Orbán Viktort sorozta meg

HírKlikk 2024. június 23. 17:40 2024. jún. 23. 17:40

Úgy tűnik, a politika vasárnap sem nyugszik. Még akkor is Manfred Weber ellenes posztot tett ki a magyar miniszterelnök, amikor arra senki sem számított, nevezetesen akkor, amikor sorsdöntő Eb-meccset játszik a magyar válogatott a skótok ellen Stuttgartban. Magyar Péter szinte azonnal reagált a miniszterelnök vádjaira, lazán közölte, hogy Orbán hazudik.

Orbán Viktor vasárnap délután egy friss posztot tett közzé Facebook-oldalán, ahol kerek-perec elmondta, mit gondol Manfred Weberről. A miniszterelnök azt írta: „Manfred Weber maga is elismerte: ő nem a kormányt, hanem Magyarországot támadja. Egy ilyen emberrel nem lehet összefogni!” Egy napja azt közölte Facebook-posztjában, hogy: „Az Európai Néppártot vezető Manfred Weber magyarellenes. Onnan semmi jóra nem számíthatunk!

Orbán Viktor szerint Magyarország azért kapta a migrációs bírságot, mert a Fidesz megnyerte az EP-választást. A kormányfő azt is elárulta korábban, hogy szerinte „Manfred Weber régi ellensége Magyarországnak. Hozzá képest Ursula von der Leyen csak egy ministráns kislány.”

Azt is írta róla: „Manfred Weber úr egy hungarofób ember, gyűlöli a magyarokat, mindig is gyűlölt bennünket. Nekünk tudja be, hogy ő nem lett bizottsági elnök, kereszteztük az ő ambícióit. Ő az egyik legrégebbi ellenfelünk, ellenségünk az európai politikában és most ő az Európai Néppártot vezeti. Azt tisztáztuk a német kancellárral, hogy Magyarország és Manfred Weber között fennálló konfliktusok nem német-magyar konfliktusok, ezek nem terhelik meg a német-magyar együttműködést, ez egy Brüsszel-magyar konfliktus.”

Mint ismert, az Európai Néppárt volt az, amely korábban majdnem kizárta a Fideszt a soraiból. A napokban viszont felvette a Magyar Péter vezette Tisza Pártot az európai parlamenti frakcióba. 

A Fidesz 2021-ben lépett ki az Európai Néppártból, hiszen a tagsága már fel volt függesztve, és biztos kizárták volna őket, ha nem lépnek ki. Orbán Viktor azóta is keresi, hogy melyik frakcióhoz tudna csatlakozni az Európai Parlamentben.

Magyar Péter szintén a Facebookon szinte azonnal reagált a miniszterelnök vádjaira. Posztjában azt írta: „Orbán Viktor megint hazudik. Most épp azt főzték ki a gyűlöletkonyhájukban, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke, gyűlöli a magyarokat. A cél egyértelmű: a Tisza Pártot azzal támadni, hogy egy olyan pártcsaládhoz csatlakozott, amelyet egy magyargyűlölő politikus vezet.”

Ezután nyílt levél formátumra váltva, így folytatta: „Miniszterelnök Úr,

ha Manfred Weber tényleg hungarofob, akkor ön miért szavazta meg őt néppárti frakcióvezetőnek, miért támogatta Webert a néppárti csúcsjelölti pozícióra? 

Ön is tudja, hogy Manfred Weber, bajor emberként és politikusként a magyarok barátja. Egyszerűen csak elege lett az önök ipari méretű korrupciójából, a propagandából és a saját szövetségeseiket semmibe vevő politikából.

A kampányban önök azt is hazudták, hogy Weber támogatná a sorkötelezettség visszaállítását. Erről is kiderült, hogy nem igaz. A sorkötelezettség visszaállítását Kövér László és a KDNP szorgalmazta.

Miniszterelnök Úr,

én értem, hogy rendkívül frusztráló lehet, hogy amíg a Tisza képviselői ott ülnek a legnagyobb frakcióban, addig a Fideszt még a konzervatív frakció is kikosarazza, de ettől még nem kellene a csillagot is lehazudni az égről. Hogy lesz így elfoglalva Brüsszel, miniszterelnök úr?”

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom