Orbán Viktor megmentésére siettek az ECHO tévében

HírKlikk 2019. március 16. 06:30 2019. márc. 16. 06:30

Annak ellenére, hogy Orbán Viktor élete egyik legrosszabb beszédét mondta el a március 15-i ünnepségen, szerencsére voltak, akiknek így is hatalmas élményt okozott. 

Nagy Ervin filozófus szerint ugyanis Orbán Viktor ünnepi beszéde sokkal méltóságteljesebb volt bármelyik ellenzéki megszólalásnál. Szerinte az emberek szívéhez közelebb áll egy ilyen beszéd, amely egy kicsit elvontabb, történelmibb, de mégis csak olyan értékekről szól, mint a szabadság, a kereszténység, a hazaszeretet és Európa megvédése. Arra, hogy az ellenzék gyáva beszédnek nevezte Nagy Ervin az ECHO TV Napi aktuális című műsorában úgy reagált: ez a nyúl esete, amikor van rajta sapka vagy nincs rajta sapka. 

"Amikor nagyon aktuálpolitizál a miniszterelnök, akkor az a baj, hogy túl erőseket mond, amikor pedig méltóságteljesen emlékezik, akkor meg az a baj, és gyávasággal vádolják" - fogalmazott. 

Hozzátette: politikai értelemben kicsinyes lett volna, ha a Néppárt és a Fidesz közötti vitát március 15-én kirakja a miniszterelnök színpadra.  

Másrészről mi köze van március 15-höz a Néppárton belüli pártok vitájához – tette fel a kérdést Nagy Ervin, majd így folytatta: megkérdezné a mai tüntetőket, hogy mi köze van a nemzeti ünnephez a klímaváltozásnak, vagy az Európai Ügyészség létrehozásának. Úgy gondolja, Orbán Viktor beszéde sokkal inkább megadta az ünnep hangulatát. Amit ma hallottunk Orbán Viktortól, az nem más, mint egy nagyon erős kereszténydemokrata beszéd. Az EP-ben és az EPP-ben pedig pont arról szól a vita, hogy azok, akik ki akarják zárni a Fideszt, azok már nem a kereszténydemokrácia alapjain állnak - tette hozzá. 

Forrás: Hírklikk