Orbán Viktor: megnyugtató az ország pénzügyi helyzete

HírKlikk 2024. szeptember 30. 16:14 2024. szept. 30. 16:14

Az európai uniós átlag másfélszerese a hazai gazdasági növekedés, de ezzel nem lehetünk elégedettek, még nagyobb teljesítményre, növekedésre lesz szükség – hangsúlyozta az Országgyűlésben hétfőn napirend előtt mondott felszólalásában Orbán Viktor miniszterelnök. Kijelentette: megnyugtató Magyarország pénzügyi helyzete.

A beruházások tekintetében GDP-arányosan az Európai Unió negyedik helyén állunk a 24,5 százalékos teljesítménnyel, ami ugyan szép, de itt is az első helyet kellene megcéloznunk – fogalmazott. Közölte, hogy Magyarországon teljes a foglalkoztatottság, 4 millió 740 ezer ember dolgozik. Aki akar, talál magának munkát, el tudja tartani a családját. Hozzátette: egy év alatt 14, reálértéken 9,4 százalékkal nőttek Magyarországon a bérek.

Orbán Viktor szólt arról is: az ország pénzügyi helyzete megnyugtatóan stabil, az államadósság csökkenő pályán van, 75 százalék körül áll, „de nekünk az 50 százalék alatti szintet kell megcélozni". A költségvetés hiányát a tavalyi hat és fél százalékról négy és fél százalékra akarjuk csökkenteni, és időarányosan jól is állunk – jelentette ki a miniszterelnök

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom