Orbán Viktor: megvédjük Magyarország szuverenitását, függetlenségét

HírKlikk 2024. szeptember 30. 16:53 2024. szept. 30. 16:53

A kormány a magyar állam minden eszközét habozás nélkül fogja felhasználni Magyarország szuverenitása és függetlensége érdekében – jelentette ki hétfőn az Országgyűlésben, napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor miniszterelnök.

Minden, a magyar emberek érdekét, biztonságát, jólétét, egészségét veszélyeztető szankcióval szemben megvédjük Magyarországot – tette hozzá a kormányfő.

Magyarország kormánya nemzeti kormány, tehát szükségszerűen szuverenista is – mondta. Fontos és szép dolog a nemzetközi együttműködés, de mi tudjuk, hogy valójában csak magunkra számíthatunk – jelentette ki Orbán Viktor. Hozzátette: „Magyarország nyakára mindig a nemzetközi térből hozták a bajt, és mindig a nemzeti ellenállás, a nemzeti összefogás és a nemzeti kormányzás jelentette a megoldást".

Megjegyezte, Európa egyes államaiban, így Németországban éppen fordítva történt ez, ezért is bizalmatlanok, időnként pedig ellenségesek is a szuverén kormányokkal szemben, és „hol nyíltan, hol rejtett módon törekednek a nemzeti kormányok szuverenitásának korlátozására".

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom