"Orbán Viktor miről beszélt Heinrich Pecinával?"

HírKlikk 2019. május 28. 14:38 2019. máj. 28. 14:38

Varga Mihály szerint Magyarországon az elmúlt években a cégek vagy más tulajdontárgyak vásárlása általában a piacgazdaság keretei között történt.

Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő az Országgyűlésben hétfőn az azonnali kérdések sorában a Strache-ügyről beszélve idézte a volt osztrák alkancellár szavait, aki egy titokban készült felvételen azt mondta, hogy az osztrák Heinrich Pecina olyan befektető, aki az elmúlt 15 évben minden magyar lapot megvett és előkészített Orbán Viktornak.

Az ellenzéki képviselő úgy látta, hogy amikor külföldi segítséggel, az egész médiarendszert átfogó üzlet kötnek, akkor érdemes tisztázni, hogy Orbán Viktor miről beszélt Heinrich Pecinával és a beszélgetésről készülhetett-e felvétel.

Varga Mihály miniszterelnök-helyettes azt felelte: a felvételen látható személyeket kell megkérdezni arról, hogy zárt körben, nagy mennyiségű alkoholos ital társaságában milyen kijelentéseket tettek. Magyarországon az elmúlt években a cégek vagy más tulajdontárgyak vásárlása általában a piacgazdaság keretei között történt. Volt olyan lap is, amelynek korábban egy ellenzéki párt volt a tulajdonosa - tette hozzá.

Forrás: MTI