Orbán zsarol, s közben már a jövő évi európai választásra gyúr

HírKlikk 2023. november 28. 19:50 2023. nov. 28. 19:50

Az Európai Tanács elnöke találkozott Orbán Viktorral, hogy próbálja enyhíteni a feszültséget a mind harciasabb magyar vezetővel, aki azzal fenyegetőzik, hogy megakadályozza a szervezet kulcsfontosságú döntéseit – számolt be róla az AFP.

A tekintélyes francia hírügynökségre hivatkozó Yahoo szerint a tárgyalás több mint két órán át tartott, s a vendéglátó a maga részéről azt közölte, hogy hasznos volt. Azt a levelet vitatták meg, amelyben Orbán a múlt héten azt követelte Micheltől, hogy sürgősen gondolják át az EU egész Ukrajna-stratégiáját. Egyes elemzők szerint a kormányfő zsarol, mások szerint a híveit igyekszik mozgósítani a jövő évi európai választás előtt, ahogy azt már máskor is megtette.

Ami pedig a plakátkampányt illeti, a Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivője megerősítette, hogy ez a szokásos taktika: kell valamiféle bizonytalan, képzelt fenyegetés, hogy az emberek ne a tényleges gondokkal foglalkozzanak, mint az oktatás és az egészségügy állapota.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom