Orbán zsoldjába szegődött a volt ausztrál miniszterelnök 

HírKlikk 2023. november 28. 18:50 2023. nov. 28. 18:50

Tony Abbott volt ausztrál miniszterelnök mostantól a Danube Institute elnevezésű intézetet erősíti vendégszónokként, miután a a politika utáni életében egyebek között már korábban bekerült a Fox News igazgató tanácsba, és szoros kapcsolatban áll Jordan B. Peterson baloldalt támadó kanadai provokátorral – írta a The Sydney Morning Herald.

Az intézet közleményben mutatott rá: „Abbott úgy látja, hogy az intézet olyan platformot biztosít, ahol értékes véleménycserék és viták folytathatók, és teret kapnak a különféle eszmék és nézetek”. 

Az intézetet a magát „illiberális demokratának” nevező Orbán Viktor kormánya finanszírozza, és „meglehetősen egészségtelen érdeklődést” tanúsít Európa változó demográfiája iránt. A magyar miniszterelnök a szélsőjobbra jellemző nacionalizmusáról híres, és arról, hogy ellensége a sajtószabadságnak, az LGBTQ-közösségnek és a bevándorlásnak, olyannyira, hogy beszélt már a fajok keveredéséről is, amit egy tanácsadó tisztán náci beszédnek minősített.

Abbottot a csatlakozása nehéz helyzetbe hozza: Magyarország állandó viszályban áll Ausztrália szövetségesével, az EU-val, amely úgy értékeli, hogy Orbán erodálja a demokratikus normákat – írta a szerző, és végül megjegyezte: a szerkesztőség feltett kérdéseket a volt miniszterelnöknek, de választ nem kapott.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom