Orbánt kinevették a Parlamentben

HírKlikk 2018. november 26. 17:37 2018. nov. 26. 17:37

Az azonnali kérdések órájában a képviselők Orbán Viktor miniszterelnököt faggatták. Amikor Orbán azt mondta, a menekültügyi hatóság szabályszerűen járt el és független a kormánytól, az ellenzék kinevette.

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő felszólalásában elmondta, egy friss felmérés szerint a magyarok megdöbbentek, dühöt és csalódást éreznek ezzel kapcsolatban. Majd megkérdezte, melyik teória az igaz: Moszkva felkérésére a külügy intézte az egészet úgy, hogy Orbán nem tudott róla, vagy Orbán személyes kérése és döntése volt, hogy Moszkva-barát harcostársát Magyarországra menekítse. Illetve azt is kérdezte, hogy Orbán fenntartja-e, hogy Macedónia partnerország, és támogatják-e továbbra is az ország EU-, illetve NATO-csatlakozását.

Orbán válaszában azt mondta, a magyarországi hatóságok szabályosan jártak el, Macedónia pedig szövetségese marad az országnak, és továbbra is támogatják a tagságokat. Elmondta, a kormány Macedóniának hálás, amiért részt vett a migránsok megállításában. A mostani macedón helyzetről pedig azt mondta, aki figyel, láthatja, hogy "politikai játszmák zajlanak ott, amiben az igazságszolgáltatás is részt vesz. Magyarország nem avatkozik bele , és véleményt sem mond."

A Demokratikus Koalícióból Vadai Ágnes azt közölte: „Magyarország miniszterelnöke egy embercsempész”. Arató Gergely ezt annyival egészítette ki, hogy mivel Orbán támogatja az illegális bevándorlást, fizessen 25 százalékos különadót.

A kormányfő válaszolt, senki nem követett el törvénysértést. „Önök hazudnak.” Szerinte azok támadják a kormányt, akik támogatják a migrációt.

Szabó Tímea „Mi folyik itt?” címmel kérdezte Orbánt. A volt macedón miniszterelnök mellett megemlítette Pharaont és Zaid Naffát is, valamint az azeri baltás gyilkost, mint Orbán szövetségeseit.

„Miért tolvajok a szövetségesei? Nem szégyelli magát, hogy az országot bűnözők, terroristák paradicsomává tette?”

Orbán azzal kezdte válaszát: elvesztette a fonalat, hol az a baj, hogy kiad valakit, hol az, ha befogad. A kiadatást szerinte a bíróságok fogják megtárgyalni.

Szégyellje magát, miniszterelnök út – mondta Szabó, aki szerint ez nem volt válasz.

Forrás: Hírklikk