Origo: Aljas, mocskos gazemberek vagyunk

Föld S. Péter 2019. február 25. 07:01 2019. feb. 25. 07:01

Szombaton későn este, nem sokkal éjfél előtt, 23.21 perckor tette közzé az Origo a következő helyreigazítást: „Kiderült, hogy miért ilyen agresszív a nőverő Juhász Péter című cikkünkben valótlanul állítottuk Juhász Péterről, hogy megverte, begyógyszerezte, majd a lakásában fogva tartotta előző élettársát, és valótlanul állítottuk, hogy Juhász Péter személyisége agresszívvá torzult."

Nem sokkal ezután le is vették a közleményt, előtte nyilván lefényképezték, hogy bemutathassák a bíróságnak, megcselekedték, amit megkövetelt tőlük a jogállam. Hogy e késői órán senki nem olvasta a helyreigazítást, vagyis azt, hogy ordas hazugságot írtak, arról tényleg nem ők tehetnek, mert bármennyire is náluk van a morális fölény, ők sem mindenhatók, s bármennyire is szeretnék, nem tudják rávenni az olvasókat, hogy szombaton éjjel az Origo közleményeit olvassák.

A bíróság pedig, mi mást is tehetne, elfogadja, hogy az Origo közzétette a helyreigazítás szövegét. Mely szövegnek egyként a következőket kellett volna tartalmaznia:

„Aljas mocsadék gazemberek vagyunk, amiért 2018. február 17-én azt írtuk, hogy Juhász Péter megverte, begyógyszerezte, majd a lakásában fogva tartotta előző élettársát, és azt is valótlanul állítottuk, hogy Juhász Péter személyisége agresszívvá torzult.

Állításunkat nemcsak hogy nem tudjuk alátámasztani, de amikor az ominózus, alpári, aljas és okádék cikkünket megírtuk és közzétettük, tudatában voltunk annak, hogy amit írunk, szemenszedett hazugság.

Ebből kifolyólag azt lehet mondani, hogy nem véletlenül tévedtünk - nem arról, van tehát szó, hogy felületesek voltunk, netán megvezettek minket, hanem arról, hogy aljas szándékból, előre eltervelten követtük el azt a gazemberséget, hogy Juhász Péterről olyat állítottunk, amiről mi magunk is tudtuk, hogy köszönőviszonyban sincs a valósággal.

Nem ő az első, és nem is az utolsó, akit ilyen aljas módon sikerült lejáratnunk és ellehetetlenítenünk. De ezen ne lepődjön meg senki, hiszen mi sem adhatunk mást, csak azt, ami a lényegünk. A lényegünk pedig az, hogy mi nem újságírók, hanem mocskos és aljas gazemberek vagyunk.