Oroszországba költözött a volt osztrák külügyminiszter

HírKlikk 2023. szeptember 15. 15:30 2023. szept. 15. 15:30

Orosz katonai géppel vitték Szentpétervárra Karin Kneissl pónijait is.

Karin Kneissl a Szentpétervári Egyetemmel együttműködésben egy agytrösztöt vezet majd, ezért költözött Oroszországba. 2017 és 2019 között Ausztria külügyminisztere volt – írja a Telex.

Kneissl 2018-ban azzal irányította magára a világ figyelmét, hogy az esküvőjére meghívta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki még táncolt is vele. Az osztrák külügyminiszter következő évben távozott a kormányból.

Guardian cikke szerint Kneissl ezután 2020 őszén Franciaországba költözött, ahonnan vendégszerzőként cikkeket írt a Kreml propagandalapjának tartott Russia Today számára. 2021-ben aztán csatlakozott a Rosznyeft orosz olajipari óriásvállalat igazgatótanácsához, de 2022 májusában lemondott tisztségéről, miután az Európai Parlament elfogadott egy határozatot, amelyben szankciókkal fenyegette meg a nagy orosz vállalatok igazgatótanácsában ülő európaiakat.

2022 júniusában Kneissl Bejrútba költözött, ahonnan hathetente Oroszországba ment dolgozni. Végül aztán nemrég Oroszországa költözött.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom