Őrsi Gergely bejelentette: ingyenes tanácsadást kínál a Mammut SegítőPont 

HírKlikk 2023. október 12. 18:25 2023. okt. 12. 18:25

Újabb, a lakosság, a rászorulók életét segíteni hivatott kezdeményezésről számol be Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének szocialista polgármestere. Mammut SegítőPont elnevezéssel Ingyenes mentálhigiénés, áldozatsegítő és szociális tanácsadást vehetnek igénybe a bevásárlóközpontban a rászorulók.

A kerület polgármesterének Facebook posztjából kiderül: a cél, hogy segítséget tudjanak biztosítani a lelki nehézségekkel küzdőknek. A SegítőPont lakóhelytől függetlenül mindenki számára ingyenes. A konzultációra bárki jelentkezhet személyesen a helyszínen, vagy a mammutsegitopont@gmail.com e-mail címen. Az ingyenes mentálhigiénés, áldozatsegítő és szociális tanácsadás minden pénteken 11:00 és 19:00 között várja a rászorulókat. 

A SegítőPont üzemeltetése több szakmai szervezet részvételével valósulhat meg. Támogatást nyújtanak az Igazságügyi Minisztérium Áldozatsegítő Központ munkatársai, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) munkatársai, valamint a II. Kerület Önkormányzata által delegált szakemberek, a II. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai, a Szent Ferenc Kórház munkatársai és Bihari Viktória.

A SegítőPont működéséről a Mammut Bevásárlóközpontban több helyszínen is elérhetők a szükséges információk, illetve a bevásárlóközpont weboldalán és Facebook-oldalán is bárki tájékozódhat róla. Emellett a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) 24 órás ingyenes telefonos elérhetőségein (116-123 vagy 06-80-810-600) is bármikor segítséget lehet kérni, amiről tájékoztató matricákat is kihelyeztek a bevásárlóközpont területén.

A helyszín kiválasztása egyébként nem véletlen: a Mammut Bevásárlóközpontban több, halálos kimenetelű öngyilkosság is történt a közelmúltban.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom