Őrsi Gergely: feljelentést teszünk természetkárosítás miatt

HírKlikk 2023. november 19. 15:50 2023. nov. 19. 15:50

A héten tarra vágtak egy nagyobb területet a II. kerületben a Mikes Kelemen utcánál. Az érintett terület több ezer négyzetméter, a telkek magántulajdonban vannak. A II. kerületi önkormányzat megindította az esettel kapcsolatos eljárást.

A fakivágás engedély nélkül történt, és tarvágásra semmilyen körülmények között nem kerülhetett volna sor, így a fakivágásokkal természetkárosítást valósítottak meg, írta Őrsi Gergely II. kerületi polgármester  a Facebook-oldalán.

Az esettel kapcsolatos eljárást az önkormányzat megindította.

Sajnos az építési engedélyezési jogköröket 2020-ban elvették az önkormányzatoktól, így egyelőre nem világos, hogy milyen építkezést terveznek. Építkezéssel kapcsolatban kérhető engedély fakivágásra szabályozott módon, esetenként pótlási kötelezettséggel, de ebben az esetben semmilyen engedélykérés nem érkezett az önkormányzathoz, és fontos hangsúlyozni, hogy tarvágásra semmilyen körülmények között nem kérhető engedély.

Az eljárás eredményéről be fognak számolni.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom