Örüljünk vagy szégyenkezzünk ezért?

HírKlikk 2024. szeptember 21. 17:00 2024. szept. 21. 17:00

Az orosz kormány kimondta: Magyarország nem képvisel „destruktív ideológiai irányvonalakat”, és nem áll szemben Oroszország „hagyományos spirituális és erkölcsi értékeivel”. Lehet, hogy Orbán Viktor és Szijjártó Péter nagyon örül, de a magyaroknak inkább szégyenkezni valójuk van emiatt. A listán 47 ország kapott helyet.

Az ATV számolt be arról a listáról, amely most kerül nyilvánosságra, és amelyen olyan országok és területek szerepelnek, amelyek „olyan neoliberális ideológiai irányzatokat támogatnak, amelyek ellentétben állnak az orosz spirituális és erkölcsi értékrenddel”. A listán a szövetségeseink is szerepelnek, mint például az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Japán. Az Európai Unió tagállamai közül Szlovákia és Magyarország nem kerültek fel a listára, míg a NATO-tagállamok közül Törökországot sem sorolták ide.

Mint az ATV emlékezetet rá, Oroszország korábban is összeállított listákat az ellenséges országokról, amelyeket diplomáciai és gazdasági ellenintézkedések érintenek. Az első ilyen lista 2021 tavaszán készült, amelyen mindössze két ország, az Egyesült Államok és Csehország szerepelt. Számukra korlátozásokat vezettek be a diplomáciai missziók működésére vonatkozóan.

A második listát 2022 márciusában fogadták el, majd júliusban és októberben frissítették. Az ezen a listán szereplő államokkal való tranzakciókat különleges eljárás keretében kell végrehajtani. Jelenleg 46 ország és terület szerepel ezen a listán, köztük az Európai Unió tagállamai, valamint Ukrajna, Montenegró, Svájc, Albánia, Andorra, Izland, Liechtenstein, az Egyesült Királyság, Monaco, Norvégia, San Marino, Észak-Macedónia, Japán, Dél-Korea, Ausztrália, Mikronézia, Új-Zéland, Szingapúr és Tajvan.

Forrás: atv.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom