Összefogás és akció a szegényekért

HírKlikk 2020. szeptember 27. 09:52 2020. szept. 27. 09:52

Jótékonysági boltot nyit a II. kerületi önkormányzat. Erre az elhatározásra azután jutott, hogy Örsi Gergely polgármester szombaton meglátogatta Iványi Gáborékat, hogy fertőtlenítőszereket vigyen az Oltalom Karitatív Egyesületnek. Erről a polgármester számolt be Facebook posztjában.

A jótékonysági boltok lényege, hogy használt, jó minőségű, de a családban már nem alkalmazott eszközöket adományként eljuttatják a boltba, ahol az eredeti ár töredékéért mások is hozzájuthatnak. A rendszer az így keletkezett bevételekből működik. Az adományboltok esélyt teremtenek a munkaerőpiacról kiszorultak foglalkoztatására, miközben olcsó vásárlási lehetőséggel segítenek a rászorulóknak.

„Mi a II. kerületben büszkék vagyunk rá, hogy nem csak magunkon, de a nehezebb sorban élőkön is rendszeresen segítünk. Ezért keressük más, kevésbé tehetős magyar településekkel a kapcsolatot, ezért működünk együtt olyan nagy múltú intézményekkel, mint Iványi Gábor és az Oltalom. És ezért szeretnénk továbblépni ebben. Úgy érezzük, hogy egy adománybolt működtetése természetes következő lépése elkötelezettségünknek és együttműködésünknek” – írta Örsi.

Forrás: Facebook