Palkovics miniszter szeretne többet fizetni a várbéli lakásáért

Föld S. Péter 2019. október 18. 13:46 2019. okt. 18. 13:46

Első megközelítésben azt gondolnánk, hogy Palkovics László innovációs miniszter is olyan, mint sok fideszes vezető. Megszerzi magának azokat a javakat, amelyeket a NER biztosít a számukra, él a neki felkínált előnyökkel, oszt jó napot. De nem: Palkovics Lászlő valójában egy áldozat, aki nem azért költözött családjával a Várba és nem azért bérel a piaci érték töredékéért lakást, mert az neki jó. Palkovics miniszternek a család az első, és értük még áldozatokra is hajlandó.

Néhány hónappal ezelőtt derült ki, hogy fent nevezett innovációs miniszter más, a Fidesz szellemi holdudvarához hasonló személyhez hasonlóan a Várban bérel igen kedvező áron lakást. Palkovics miniszter egy 63 négyzetméteres bérleményért havonta 55 ezer forintot fizet, ennyi pénzért Budapest legleharcoltabb városrészében a legjobb esetben is legföljebb egy szobát lehet igénybe venni.

Ám Palkovics miniszter - akinek a neve azzal kerül be majd a magyar történelem sötét lapjai közé, hogy az ő vezényletével verték szét a Magyar Tudományos Akadémiát, és aláztak meg nemzetközi hírű tudósokat - nem azért költözött a Várba, mert ott lakni jobb, mint teszem azt, Rákosrettentőn. Palkovics miniszternek esze ágában sem lett volna a Várba költözni, ám a felesége ott nőtt fel, így hát az asszony kedvéért bérelnek ott lakást. Ráadásul Palkovics miniszter feleségének a szülei is ott laknak, ami azért is jó, mert közel vannak az unokákhoz. Aki nem értékeli ezt a nagyvonalú gesztust, az egy szőrösszívű gazember. Meg aztán, köztudott, hogy a kormány családbarát elveket hirdet, meg kellene becsülni az olyan embereket, mint Palkovics miniszter, aki nem a saját kényelméért, hanem a családja érdekében bérel a piaci ár töredékéért lakást a Várban.

Mely bérleti díjnál egyébként hajlandó többet is fizetni. Ez is Palkovics miniszter nagyvonalúságát bizonyítja. Kár persze, hogy csak most szólalt meg az ügyben, amikor új polgármester került a Várat is magában foglaló I. kerület élére. V. Naszály Márta már a választási kampányban megígérte, hogy felülvizsgálják, és nyilvánosságra hozzák a várbéli lakásszerződéseket, és első megnyilatkozásai alapján úgy tűnik, hogy ehhez megválasztása után is tartja magát.

Ezt követően, vagyis, a vezetőváltás után ajánlotta fel Palkovics miniszter, hogyha kell, akár többet is fizet az általa bérelt lakásért. Nyilván eddig is így gondolta, de nem akart szólni, még az a látszat keletkezett volna, hogy miniszterként beleavatkozik a polgármester munkájába.