Párbeszéd: az Orbán-rezsim szembeköpte '56 hőseit

HírKlikk 2024. október 23. 11:50 2024. okt. 23. 11:50

Az Orbán-rezsim szembeköpte '56 hőseit, új, értékalapú közösséget kell teremtenünk – közölte a Párbeszéd-Zöldek szerdán az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából a Facebook-oldalán.

A közleményben úgy fogalmaztak, újra elnyomás alatt élünk: egy szűk elit ellopta Magyarországot, és bezárta annak nyugatra vezető ajtaját, egyúttal kinyitotta ismét a kelet felé mutató ajtót.

„Harmincöt éve nem gondoltuk, hogy néhány fiatal, rendszerváltó demokrata módszeresen lebontja a demokratikus felépítményt, dinasztiákat hoz létre, az államot ellenőrző intézményeket pedig saját hatáskörbe rendeli, és azt se gondoltuk volna, hogy visszatérnek az oroszok, csak most nem a spájzban, hanem a szerverteremben vannak. Akkor Hruscsov mondta meg, mi legyen, újabban a háborús bűnös, a szuverén Ukrajnát lerohanó Putyin diktál" – írták.

Hozzátették, hogy a miniszterelnök politikai igazgatója az, aki nyíltan kimondta, mit gondol a magyar vezetés 1956-ról, a forradalom hőseiről, a szuverenitását védő ukrán népről.

„Orbán Balázs üzenete az: nyugodtan tegyük zárójelbe a szabadságáért küzdő magyar népet, az önvédelem alapvető jogát – hovatovább felejtsük el az egri várvédőket, a Rákóczi-szabadságharc hőseit, az 1848-as katonákat –, vörös szőnyeget kellett volna, sőt kell teríteni az idegen hatalmak elé, aztán a földig hajolva kezet csókolni nekik" – írták, hozzátéve, hogy az Orbán-rezsim nekifutás nélkül szembeköpte történelmünk hőseit, és még mulat is ezen.

Az ellenzéki párt szerint a feladat mindannyiunk előtt világos: új fejezetet kell nyitnunk Magyarország történetében, hogy visszataláljunk a helyes útra.

Nem dinasztiákat, hanem értékalapú közösséget kell teremtenünk, amely ugyanúgy fontosnak tekinti a demokratikus alapvetéseket és az európiai értékeket, mint az egymás felé fordulást, a közös ügyek megvitatását, a párbeszédet – áll a közösségi oldalon közzétett közleményben.

 

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom