Példaértékű lépés a helyiekért Barcelonában

HírKlikk 2024. június 22. 18:10 2024. jún. 22. 18:10

Barcelona vezetése megelégelte, hogy a helyiek egy része nem tud albérlethez jutni, mert a tulajdonosok inkább a turistákat, és a rövid időre szóló ingatlankiadást választják. Ezt a problémát orvosolandó, 2028-ig tilalom alá kerül a rövid időre szóló, a turisták által élvezett lakáskiadás.

A 444.hu adott hírt arról, hogy a spanyol város baloldali polgármestere, Jaume Collboni közölte: 2028 novemberéig Barcelona eltörli a jelenleg rövid távra bérbeadható 10 101 lakás engedélyét. Arra számítanak, hogy ezután a helyiek is megfizethető lakásokhoz juthatnak. A városvezetés arra számít, hogy a lépésnek köszönhetően 2029-ig eltűnnek Barcelónából a turistalakások.

A rövid távú lakáskiadás fellendülése miatt mára Barcelonában a helyiek egy része nem jut albérlethez, mivel a bérleti díjak az elmúlt 10 évben 68 százalékkal emelkedtek, a lakásvásárlás költségei pedig 38 százalékkal nőttek. A polgármester szerint a lakhatáshoz való hozzáférés az egyenlőtlenségek egyik mozgatórugójává vált, különösen a fiatalok számára.

Forrás: 444.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom