Pertársaságot alakítottak a recski sárlavina károsultjai

HírKlikk 2024. október 4. 21:00 2024. okt. 4. 21:00

Azért hoztak létre pertársaságot, mert kártérítést követelnek a felelős NER-közeli bányától, miután a kormány visszavonta az eredetileg elkülönített 500 millió forintos támogatást.

A recski sárlavinában károsult családok közül többen pertársaságot hoztak létre, hogy jogi úton követeljenek kártérítést a kárt okozó bányától, a NER-közeli Andezit-Bau Zrt-től, miután a kormány visszavonta a számukra tavaly elkülönített pénzügyi támogatást. A károsultakat képviselő ügyvéd, Magyar György szerint a vállalkozással folytatott tárgyalások eredménytelenek voltak, így már csak a bírósági eljárás maradt lehetőségként – írta a 24.hu.

Tavaly júniusban egy villámárvíz következtében sárlavina öntötte el a recski Hunyadi soron található házakat, miután a falu feletti bányából lezúdult az iszap. A katasztrófa húsznál is több ingatlant érintett, ezek közül több mint egy tucat súlyosan megsérült.

A kormány tavaly 500 millió forintot különített el a recski károsultak megsegítésére, azonban ezt az összeget idén egy megszorítócsomag keretében visszavonta. 

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom