Pikó András: Kocsis Máté Józsefváros ellen dolgozik

HírKlikk 2020. október 18. 11:08 2020. okt. 18. 11:08

„A képviselőnk a kerület ellen dolgozik, Józsefváros – Ferencvároshoz hasonlóan – politikai bosszú áldozata lett” – ez a megállapítás abban az interjúban olvasható, ami a Magyar Hangban jelent meg. Pikó András VIII. kerületi polgármester szerint, annak ellenére, hogy különböző oldalon állnak, Kocsis Máténak együtt kellene működnie vele a józsefvárosiak érdekében.

A Magyar Hangnak adott interjúban Pikó András arról beszél, hogy a kerület magára maradt a járvány elleni küzdelemben. Kocsis a körzet országgyűlési képviselőjeként megszavazta, hogy különböző forrásokból 1,25 milliárdot vonjanak el a kerülettől, és 400 millió forintot Ferencvárostól, amely részben még Kocsis körzetébe tartozik.  

„Emiatt nem tudunk felújítani 100 bérlakást, ezért ennyivel kevesebbet tudunk megpályáztatni. Az óvodáinkra sem tudunk 200 millió forintot elkölteni, a saját költségvetésünkben erre nincs pénz” – mondta Pikó. 

A polgármester felháborítónak tatja, hogy a kerület megkopasztását a koronavírus-járvány elleni védekezés költségeihez való hozzájárulással indokolták, miközben éppen a veszélyhelyzet idején, 1,3 milliárd forintot juttattak annak a kézilabda-szövetségnek, amelynek a kerület országgyűlési képviselője, Kocsis Máté a vezetője. Pikó úgy látja, egy képviselő nem viselkedhet úgy, ahogy Kocsis Máté viselkedett Józsefvárossal szemben. „Azt gondolom, ez később fájni fog neki, amikor majd jönnek a választások” – tette hozzá.

A Pikó András polgármesterrel készült teljes interjú ide kattintva olvasható.

Forrás: Magyar Hang