Pikó: elhelyezés nélkül nem lakoltatnak ki senkit a Józsefvárosban

HírKlikk 2019. október 26. 18:18 2019. okt. 26. 18:18

Már csak Pikó András aláírására van szükség, és leállítják a kilakoltatásokat Budapest VIII. kerületében – derült józsefvárosi polgármester Facebook-posztjából. Pikó Andrásnak ez az első döntése volt az október 13-i választási győzelme után.

Azért kellett várnia vele, mert a fideszes ellenfele, Sára Botond kifogást nyújtott be az eredmény ellen, és bár ezt elutasították, jogerős döntéssel a háta mögött csak hétfőn foglalhatta el a hivatalát - számol be a 168 Óra.

Emellett el kellett hárítani még egy akadályt, a kilakoltatási moratórium hatályba lépéséhez ugyanis bizottsági döntésre is szükség van, az immár ellenzéki többségű testület azonban csak november 7-én tud megalakulni. A jogi megoldást a VIII. kerület távozó jegyzője szolgáltatta. Ő konstruktivitást ígért, és  be is tartotta a szavát.

Pikó András hangsúlyozta, a kilakoltatások leállítása nem azt jelenti, hogy többmilliós adóssággal bárki bármeddig lakhat az önkormányzati bérlakásban, de azt igen, hogy elhelyezés nélkül nem lakoltatnak ki senkit.