Pilvax-estek: a 21. század nagy kihívásai

Budai Balázs 2021. január 22. 17:40 2021. jan. 22. 17:40

A Pilvax kávéház pezsgő hangulata a 21. századi köntösben, hogy legyen mit csinálnunk az otthonunkban töltött estéken.

A Pilvax-estek elnevezésű program-sorozatot a Második Reformkor Alapítvány hívta életre 2020 végén, azért, hogy tartalmas beszélgetések legyenek az esti otthonlétek idejére.

„A Pilvax-estek januárban indult különleges sorozata kimondottan a 21. század nagy kihívásait járja körül, két szakértő vendéget ültetünk le egymással szembe, törekszünk arra, hogy más közegből/oldalról érkezzenek, mást képviseljenek és ütköztessék nézeteiket” – foglalta össze az egyik szervező, aki hozzátette, hogy a céljuk, hogy a „21. században a veszekedés helyett végre értelmes vitát is nézhessenek az emberek”.

A program-sorozat neve sem véletlen.

„Azért lett Pilvax a neve, mert az ottani szellemi pezsgést szeretnénk elérni” – fejtette ki az egyik szervező.

A Pilvax-esteket heti rendszerességgel tartják meg a szervezők, a terveik szerint hét héten keresztül. Eddig két adás ment le a műsorból, az első a mesterséges intelligenciáról és annak veszélyeiről szólt, míg a második az ökológiai válságról a 21. században. A beszélgetésekben nem csak a két meghívott vendég játszik szerepet, hanem a nézők is tehetnek fel kérdéseket.

A következő beszélgetés január 23.-án, szombaton 19 órakor lesz, amelyben Puzsér Róbert és Kardos Gábor fognak elmélkedni az identitásról, a kultúráról és a társadalmi kohézióról. Ez az esemény kivételesen felvételről fog menni, de az ezt követő beszélgetéseket ismételten élőben követhetik majd nyomon az érdeklődők.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amire egészen az esemény kezdetéig van lehetőség.